Indkøbskurv

i alt

Om Os

Qalut Vónin er et vodbinderi, der producerer håndlavede trawl og net af høj kvalitet. Derudover kan alt udstyr til erhversfiskeri købes i vores butikker i byerne:

  • Nuuk
  • Sisimiut
  • Aasiaat
  • Ilulissat

Vi sætter en ære i at lave et godt håndværk og i at videreføre den gamle vodbindertradition. Mange af vore medarbejdere har selv stor erfaring med fiskeri og kan derfor sætte sig ind i de udfordringer vore kunder står overfor samt hjælpe med effektive problemløsninger.

 

Historie

Qalut VÓNIN har rødder i både Grønland og Færøerne, hvilket fremgår af selve navnet. Qalut er det grønlandske ord for Trawl, og Vónin betyder Håbet på færøsk. Vónin var navnet på det skib, der var ejet af de færøske grundlæggere af selskabet Vónin helt tilbage i 1969.

Her i Grønland gik 2 rederier i 1980 sammen for at danne vodbinderiet Qalut Nuuk. I 2001 blev der indgået samarbejde med det færøske Vónin og derved blev Qalut VÓNIN dannet.

I dag er selskabet Vónin et af de største vodbinderier i Nordatlanten med afdelinger i Canada, Færøerne, Norge, Danmark og Grønland. Mere info om Vónin findes på hjemmesiden www.vonin.com.